Wednesday, 22 February 2012

Alfalfa dan Herbalax

Saya yakin ramai yang amalkan makan Alfalfa terutama golongan ibu menyusu. Namun jangan terkejut, saya suami isteri pun amalkan sebab alfalfa bagus untuk buah pinggang. Pengambilan Alfalfa memerlukan kita minum air secukupnya mengikut keperluan berat badan kita. Normally 20kg berat memerlukan 1 liter air kosong maka jika berat kita 50kg kita memerlukan minima 2 liter sehari. tetapi bagi ibu menyusu adalah sangat bagus mengambil lebih demi memastikan badan tidak dehydrate.

Saya suka makan alfalfa setiap hari sebab banyak faedahnya antaranya ialah untuk kecantikan kulit. Selain itu ia bagus untuk para isteri dan wanita yang mengalami masalah kekeringan bila bersama atau kering di bahagian sulit. Ia juga sangat membantu mengurangkan keradangan bagi mereka yang ada alami masalah penyakit 5 serangkai iaitu Asma, Allergi, Resdung, Gegata dan Ekzema. Namun pengambilan air sangat penting untuk membantu mengurangkan keradangan sakit ini dengan pengambilan alfalfa tadi.
 Selain itu bagi yang alami masalah keputihan yang serius, alfalfa sangat membantu.

 Alfalfa tidak hanya sesuai untuk wanita, ia juga bagus untuk para suami dan golongan tua mahupun muda. Ia bagus untuk buah pinggang, membuang dengan lebih lawas dan bagus untuk kulit.

Jarang sekali saya menyebut tentang herb lax...ianya bukanlah julap seperti yang biasa dalam pasaran. Saya amalkan sekali sekala, pada hujung minggu. Ia membuat pembersihan usus dengan sangat lancar dengan syarat banyak makan buah dan minum air masak. Kita takkan lalui cirit birit dengan herb lax cuma memang rasa sangat selesa perut selepas membuang.


Kita tahu setiap organ mempunyai fungsi yang tersendiri ....setiap organ berfungsi untuk sistem perkumuhan tersendiri.....kolon adalah untuk pepejal, buah pinggang untuk cecair,paru-paru untuk karbon dioksida, hati untuk detoks manakala kulit untuk peluh.

Rata-rata penyakit kita berpunca dari sistem perkumuhan kolon yang tidak sempurna. Di sanalah tempat membiaknya bakteria2 dan memang dikatakan perut adalah rumah sakit. Ia memang membantu membersihkan kolon dan memang rasa selesa perut selepas itu. Maka pembersihan usus seminggu sekali melalui Herb Lax sangat membantu mendapatkan kesihatan yang baik.

Pengambilan herb lax saya cadangkan pastikan 6 jam selepas makan, kita berada di rumah supaya selesa untuk membuang. Biasanya bagus makan 4-5 biji sebelum tidur. Pastikan minum banyak air sebelum itu supaya proses membuang lebih lancar dan selesa. Saya tak amalkan setiap hari kecuali hujung minggu atau tengah minggu jika makan mewah di hotel :)

Sekarang saya sedang fokus dengan pengambilan 3 biji Omega sehari...pengambilan alfalfa serta herb lax sekali sekala sangat membantu dan meyakinkan saya! Pada saya, Omega berfungsi untuk membakar lemak, manakala Alfalfa untuk memudahkan proses pembuangan manakala Herb Lax memastikan kolon kita bersih dari lemak yang telah terurai sebelum ini.

Jika nak dapatkan produk ini dan panduan makan yang sempurna, sila hubungi saya.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

credit to anakkuwira
Untuk maklumat lanjut sila berhubung saya di 0126926782 atau email kan ke ummusoffiya@gmail.com

No comments:

Post a Comment